Dit zijn de 4 beste wasdrogers van 2023 ✔️

Met een wasdroger is je wasgoed in recordtempo droog. Haal je natte wasgoed uit je wasmachine, steek ze in de wasdroger, druk op de knop en een paar uurtjes later is alles netjes droog. Klaar om te strijken, in de kast te leggen of meteen aan te trekken! Wasdrogers zijn zowel qua energieverbruik als wat de functies betreft er de laatste jaren enorm op vooruitgegaan. Zo beschikken de nieuwste wasdrogers tegenwoordig over een vochtigheidssensor, zelfreinigende condensor, stoomfunctie, touchscreen of zelfs een app.

Of je nu alleen woont, met je partner, met één of meerdere kinderen; de beste wasdroger is voor iedereen anders! Om je tijd en energie te besparen, heb ik de belangrijkste zaken op een rij gezet waar jij op moet letten als je de beste koop wilt doen. Liever meteen een wasdroger kopen met de beste prijs/kwaliteit? Geen probleem! Je kan ze ook hieronder vinden. Lees je even mee?

De beste wasdrogers van 2023 voor jou op een rijtje gezet

De zoektocht naar de beste wasdroger wordt steeds moeilijker. Fabrikanten als Miele, Bosch, Siemens en AEG toveren haast elk jaar een selectie nieuwe wasdrogers uit hun hoge hoed waardoor het aanbod tegenwoordig enorm is. Om je wat tijd te besparen, heb ik de beste wasdrogers van 2023 opgesomd. Niet alleen werden deze wasdrogers beoordeeld met het label beste koop of beste getest bij consumentenorganisaties zoals de Consumentenbond en Kieskeurig… Ze krijgen ook goede reviews van de gebruikers zelf. Ik heb ze gekozen alsof ze voor mezelf zouden zijn!

Budget

Beko DCU8235BXT
 • Beko
  DCU8235BXT

 • Max. geluidsniveau: 66 dB

 • Zelfreinigende condensor:

 • Bediening via mobiele app:

1e keuze

Samsung DV90T6240LH
 • Samsung
  DV90T6240LH

 • Max. geluidsniveau: 63 dB

 • Zelfreinigende condensor:

 • Bediening via mobiele app:

2e keuze

AEG T8DBE86W
 • AEG T8DBE86W

 • Max. geluidsniveau: 65 dB

 • Zelfreinigende condensor:

 • Bediening via mobiele app:

Topper

Miele TSF 643 WP EcoSpeed

 • Miele
  TSL 783

 • Max. geluidsniveau: 64 dB

 • Zelfreinigende condensor:

 • Bediening via mobiele app:

PS: Neem ook een kijkje naar de wasdrogers met de beste prijs/kwaliteit volgens de klanten op bol.com en Coolblue. Bovendien zitten er soms leuke promoties tussen!

De beste wasdroger van 2023 voor jou toegelicht

Wil je meer weten over de wasdrogers die in 2023 het beste uit de test kwamen? Ik heb ze voor jou hieronder even toegelicht:

Beko DCU8235BXT

Budget

Beko DCU8235BXT

De Beko DCU8235BXT behoort tot één van de beste wasdrogers in het budgetsegment. Deze condensdroger van Beko heeft een laadvermogen van 8 kg wasgoed en is daarom uitermate geschikt voor huishoudens van 3 tot 4 personen. De Beko DCU8235BXT beschikt over een startuitstel, 15 verschillende programma’s en een antikreukfase. Deze wasdroger draagt bovendien het GreenDry™-embleem van Beko. Dit houdt in dat meerdere onderdelen van deze Beko wasdroger gemaakt zijn uit gerecycled plastic. Dankzij het AquaWave®-systeem wordt jouw wasgoed tijdens het drogen beter en voorzichtiger behandeld. De Beko DCU8235BXT is daarom met zijn goede prijs/kwaliteit en de gerecycleerde onderdelen de beste koop als je op zoek bent naar een goedkope wasdroger.

Samsung DV90T6240LH

1e keuze

Samsung DV90T6240LH

De Samsung DV90T6240LH biedt momenteel de beste prijs/kwaliteit op de markt. Met 16 droogprogramma’s, een laadvermogen van 9 kg, het meest energiezuinige energielabel, een handige antikreukfase en enkele smart functies is de Samsung DV90T6240LH één van de beste wasdrogers van van 2023 die je momenteel tegen een betaalbare prijs op de markt kunt krijgen. Dankzij de krachtige AI Control functie, adviseert deze Samsung wasdroger je het beste droogprogramma voor elke lading en onthoudt het gewoontes en geeft het onderhoudstips. Dankzij de Air Wash-functie verwijder je vervelende geurtjes uit je favoriete outfit zonder ze te wassen en met de Optimal Dry sensoren wordt de droogtijd automatisch aangepast per lading. Kortom, de Samsung DV90T6240LH is de beste wasdroger van 2023 in het middensegment.

AEG T8DBE86W

2e keuze

AEG T8DBE86W

De AEG T8DBE86W komt vaak als één van de beste wasdrogers uit de tests van Test Aankoop en de Consumentenbond. Deze AEG wasdroger is een zeer energiezuinig warmtepompdroger met energieklasse A+++ en beschikt over enkele technologische snufjes waarmee jouw wasgoed nóg beter en energiezuiniger gedroogd wordt. Met het AbsoluteCare systeem wordt de droogtemperatuur voor elk type stof aangepast, waardoor het krimpen van je kleding wordt voorkomen. Dankzij de SensiDry technologie droogt de AEG T8DBE86W op een lage temperatuur, waardoor jouw kleding nooit blootgesteld wordt aan onnodige hitte. Zo blijft je kleding elke dag aanvoelen als nieuw. Deze AEG wasdroger beschikt bovendien ook over een omkeerbare deur waardoor het scharnier van de deur zowel links als rechts kan bevestigd worden. Zo kan je altijd goed bij je was, waar je de wasdroger ook plaatst. Ben je dus op zoek naar een goede wasdroger? Dan is de AEG T8DBE86W ongetwijfeld de beste koop.

Miele TSF 643 WP EcoSpeed

Topper

Miele TSL 783

Met de Miele TSL 783 haal je de Rolls-Royce van de wasdrogers in huis. Met een ruim laadvermogen van 9 kg, een A+++-10% energielabel, een stoomfunctie waardoor je kleding tot wel de helft minder kreukt en een FragranceDos-systeem dat wasgoed een heerlijke geur geeft, is de Miele TSL 783 niet verassend de beste wasdroger van 2023. Dankzij het gepatenteerde Miele-filtersysteem en de onderhoudsvrije warmtewisselaar hebben vuil en pluizen geen kans om de warmtewisselaar te verstoppen en zo de prestaties te verlagen. Bovendien verbind je via WiFiConnect eenvoudig deze Miele wasdroger met je smartphone of tablet. Met een maximale droogtijd van 184 minuten, droog je jouw wasgoed relatief snel in vergelijking met andere wasdrogers. Kortom, zoek je een goede wasdroger waarmee je een leven lang wasgoed droogt? Dan zijn de wasdrogers van Miele de beste koop.

De beste wasdroger kopen: waar moet je op letten?

Als je op zoek bent naar de beste wasdroger die bij jouw noden past, dan is het belangrijk dat je enkele knopen doorhakt. Ik heb de belangrijkste zaken voor jou op een rij gezet.

1. Kies je voor een warmtepompdroger of condensdroger?

Bij het kopen van een wasdroger heb je de keuze uit twee types wasdrogers, namelijk warmtepompdrogers en condensdrogers. Deze toestellen doen in principe hetzelfde: ze drogen je wasgoed na het wassen. Ook voeren ze vocht op dezelfde manier af. Toch zijn er enkele grote verschillen:

warmtepompdrogers

Warmtepompdrogers

Warmtepompdrogers behoren tot het meest gekozen type wasdrogers. Hoewel ze doorgaans wat duurder zijn in aanschaf, hebben ze een veel lager energieverbruik dan condensdrogers. Je wasgoed blijft ook het langst mooi met een warmtepomp wasdroger dankzij de lage droogtemperatuur. Je wasgoed droogt echter minder snel door de lage temperatuur. Doorgaans beschikken de beste wasdrogers over een warmtepomp.

condensdrogers

Condensdrogers

Condensdrogers drogen je wasgoed relatief snel door de hoge droogtemperatuur. Die hitte wordt gegenereerd door een hitte-element. Dit betekent dat een condensatie wasdroger veel energie verbruikt en je wasgoed bovendien sneller verslijt of krimpt. Ze zijn echter democratischer qua aankoopprijs, maar door de hoge energiekosten zijn ze lang niet altijd de beste keuze. Heb je een beperkt budget? Dan zijn condensdrogers de beste keuze!

Er bestaat ook nog een derde optie, namelijk de luchtafvoerdroger. Bij dit toestel wordt de warme en vochtige lucht via een afvoerslang naar buiten afgevoerd. Deze toestellen behalen een hoge temperatuur, waardoor je wasgoed sneller droog wordt. Ze zijn echter allesbehalve zuinig; ze gebruiken gemiddeld nóg meer dan een condensdroger. Ik raad deze drogers daarom ook niet aan als je op zoek bent naar de beste wasdrogervoor jouw huishouden.

2. Welk vulgewicht heeft je wasdroger nodig?

Wil je net zoveel drogen als wassen? Kies dan voor een wasdroger met minimaal hetzelfde vulgewicht als je wasmachine, liefst zelfs iets groter. Hoe groter de trommelinhoud van je wasdroger is, hoe droger de was uit de trommel komt. Met een grotere trommelinhoud heeft de wasdroger meer ruimte om de warme lucht door te laten in de trommel. Dit heeft als voordeel dat jouw wasgoed sneller droogt en bovendien minder gekreukt uit de trommel komt. Zo hoef je jouw droogrek of droogmolen niet boven te halen voor het delicaat wasgoed.

De hoogte en de breedte van een wasdroger verandert trouwens niet wanneer je een grotere trommel neemt. De diepte kan dan wel weer verschillen.

3. Welke droogprogramma’s heb je nodig?

De beste wasdroger is er ook eentje die beschikt over droogprogramma’s die jij precies nodig hebt. Alle wasdrogers beschikken doorgaans over programma’s voor katoen en synthetische was. Bovendien kan je vaak ook kiezen uit verschillende droogtegraden zoals extra droog, kastdroog en strijkdroog. Daarnaast bieden wasdrogers ook nog een enorme variatie aan aan andere droogprogramma’s specifiek voor beddengoed, handdoeken, jeans, lingerie, hemden en ander textiel. 

De beste wasdrogers beschikken bovendien soms ook over:

Neem dus een kijkje in de specificaties van de wasdroger hoeveel en welke droogprogramma’s een voorzien zijn.

4. Wat is het geluidsniveau van de wasdroger?

De beste wasdroger kan nog zo goed je wasgoed drogen, het geluidsniveau van een wasdroger is net zo belangrijk. Als je wasdroger in je keuken, badkamer of vlakbij een slaapkamer staat, dan is een stille wasdroger echt mooi meegenomen. Het geluidsniveau van een wasdroger wordt uitgedrukt in decibel. Dit getal vind je terug op het energielabel van het toestel.

Als je op zoek bent naar een stille wasdroger, dan kies je best voor een model met een geluidsniveau van 64 decibel of minder. Sommige wasdrogers hebben bovendien het speciale droogprogramma ‘extra stil’, waarmee jouw wasgoed met een lager geluidsniveau wordt gedroogd.

5. Met welke handige functies haal je meer uit je wasdroger?

Wil je extra gemak tijdens het drogen? Koop dan een slimme wasdroger. Ze beschikken over extra functies die je leven nét dat tikkeltje gemakkelijker maken:

Overigens zijn wasdrogers met trommelverlichting bijzonder handig voor in het donker. Kortom, de beste wasdroger betekent dus niet alleen dat het zijn werk goed doet, het toestel moet bovendien ook gebruiksvriendelijk zijn.

6. Niet veel plaats?

Woon je in een klein appartement en heb je niet genoeg plaats om zowel je wasmachine als wasdroger naast elkaar te plaatsen? Geen probleem! Je kan dan gewoon je wasdroger bovenop je wasmachine plaatsen. Je kiest dan best een wasdroger van hetzelfde merk als je wasmachine. Het enige wat je dan nog nodig hebt is een stapelkit om beide toestellen veilig aan elkaar te bevestigen. Stapelkits kan je zowel op bol.com of Coolblue vinden.

Een wasdroogcombinatie is ook een alternatief hoewel ik je zo’n toestel niet zou aanraden. Ze verbruiken doorgaans meer water en stroom per kilo wasgoed. Bovendien is de trommel van een wasdroogcombinatie relatief kleiner dan dat van een wasdroger of wasmachine.

7. Tot welke energieklasse behoort de wasdroger?

Net als bij diepvriezers, koelkasten, stofzuigers, vaatwassers en andere huishoud- en keukenapparaten is de energieklasse een belangrijke factor in het aankoopproces. Een zuinige wasdroger is niet alleen goed voor het milieu, je bespaart er jaarlijks ook enkele tientallen euro’s op je energierekening mee.

de beste wasdrogers hebben een energieklasse van a+++

Het energielabel helpt je bij het kiezen van een zuinige wasdroger. De energieklasse van hedendaagse wasdrogers varieert van A+++ tot C, waarbij A+++ het meest energiezuinig is. Warmtepomp wasdrogers behoren doorgaans tot de meest energiezuinige wasdrogers die er zijn. Doordat ze de warme lucht opnieuw gebruiken, wordt je wasgoed namelijk een stuk zuiniger gedroogd.

Met intelligente programma’s kan een wasdroger nog minder energie verbruiken. Zo beschikken de beste wasdrogers tegenwoordig over sensoren die tijdens het droogprogramma de vochtigheidsgraad van het wasgoed meten. Van zodra de was droog is, stopt de wasdroger automatisch. Andere wasdrogers passen dan weer de temperatuur automatisch aan tijdens het drogen.

Heb je tenslotte een dag- en nachttarief? Kies dan voor een wasdroger met startuitstel zodat je het toestel kan programmeren zodat ze ’s nachts werkt.

8. Wil het oog ook wat?

Wil het oog ook nog wat? Dan zal je ook daar rekening mee moeten houden. Je wasdroger kan immers op een zichtbare plek staan. Het is dan ook belangrijk dat je een model zoekt die goed past bij de uitstraling van interieur. Zo kan je wasdrogers kopen met een opvallend (futuristisch) design maar ook met een eerder sober of minimalistisch design.

Hoe dan ook, zorg er voor dat je wasdroger qua stijl en/of kleur past bij jouw persoonlijke smaak. Zo kan je het apparaat ook matchen met je wasmachine. Anders wordt zelfs de beste wasdroger, hoe goed deze ook is, onbedoeld een vreemde eend in de bijt.

9. Hoeveel ben je bereid te betalen voor een wasdroger?

Voor velen van jullie zal de prijs de doorslaggevende factor zijn. Wasdrogers zijn er in verschillende soorten en maten en worden ook aan verschillende prijzen verkocht. Een goede wasdroger koop je al vanaf 300 euro. Wil je echter de beste wasdroger van 2023, dan betaal je al snel 900 euro of meer. De prijs die je betaalt voor een wasdroger kan dus behoorlijk variëren. Heb je de beste wasdroger voor jouw huishouden op het oog maar beschik je niet over het nodige budget? Dan kan je ook steeds een persoonlijke lening afsluiten. De rentevoeten zijn tegenwoordig heel erg aantrekkelijk! Tip: een persoonlijke lening vergelijken is de beste manier om geld te besparen.

Eigenschappen die de prijs het meest beïnvloeden zijn de bouwkwaliteit, het type wasdroger, de energieklasse, het aantal programma’s en de merkspecifieke functies. Aan jou de keuze waar je op wilt besparen.

Ben je bovendien een echte koopjesjager? Dan komt een korting of aanbieding op een wasdroger nooit slecht uit. Ik raad je daarom dan ook aan om de huidige aanbiedingen op Coolblue goed in de gaten te houden, zeker tijdens de solden en Black Friday. Niet alleen zijn tijdelijke deals interessant voor je portemonnee, ook cashbacks zijn mooi meegenomen. Zo kan je soms de beste wasdroger van 2023 tegen een zeer voordelige prijs kopen. Waar wacht je nog op?

10. Zijn de reviews veelbelovend?

Neem tenslotte ook een kijkje naar de reviews. Zo krijg je een echt beeld van hoe goed die specifieke wasdroger nu precies is. Ze zijn geschreven door personen die net als jij een tijdje geleden op zoek waren naar een wasdroger met de beste prijs/kwaliteit. Deze specifieke verwachtingen of eisen worden vaak niet meegenomen in de jaarlijkse onafhankelijk tests door consumentenorganisaties als de Consumentenbond en Kieskeurig. Diegenen die de wasdroger écht hebben getest, zijn de consumenten die op webshops hun review hebben geplaatst. Zo krijg je een goed beeld of de wasdroger die jij op het oog hebt nu echt wel de beste wasdroger voor je is.

Veelgestelde vragen

Heb je nog een specifieke vraag over wasdrogers? Misschien vind je het antwoord op jouw vraag wel hieronder:

Nog vragen of opmerkingen?

Ben je er nog steeds niet uit welke wasdroger de beste koop voor je is? Heb je andere eisen, of een bepaald maximaal budget in gedachte? Vraag dan hieronder naar gericht advies. Heb je gekozen voor één van de beste wasdrogers uit dit artikel, en wil je daar graag je mening over kwijt? Dat kan in de reacties!

About admin

Check Also

American Kayla retires from professional volleyball to focus on risqué shots

Meet volleyball star Kayla Simmons Kayla Simmons, 27, is from America and has played volleyball …

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir